zdrav način življenja

Spoznavanje telesa, gibanje, zdrava prehrana in sproščanje.

Na delavnici o zdravem načinu življenje boste izvedeli kako in koliko se gibati, na kakšne načine in kako gibanje vpliva na telo. Izvedeli boste tudi osnove o prehrani in kako zelo pomemben je počitek oziroma sproščanje. Delavnica traja 90 min.

Vsebina delavnice:

  • vpliv gibanja in treninga na naše telo (koliko trenirati, na kakšen način…),
  • spoznavanje sestave telesa (mišice, maščoba, delež vode v telesu…)
  • vpliv vadbe za moč na metabolizem (kontrola teže), varovanje sklepov in mišično maso,
  • metode za povečanje moči telesa (pomen maksimalne obremenitve, oblike treningov, kdaj trenirati)
  • vpliv vzdržljivostnega treninga na srce in ožilje, metabolizem, pljučno kapaciteto in splošno počutje,
  • metode za izboljšanje vzdržljivosti (pomen maks. srčnega utripa, oblike treningov, počitek…)
  • zdrava prehrana (moderne diete in učinkovitost, glikemični indeks, primer zdravega jedilnika),
  • pomen in oblike sproščanja po vadbi in na delovnem mestu.

Izobraževanje vodi Bojan Kristan, diplomant Fakultete za šport z več kot 10 letnimi izkušnjami na področju rehabilitacije in kondicijske priprave profesionalnih športnikov in rekreativcev.

MNENJA ZDRAVIH PODJETJIH O EKIPI GIBIT

SORODNE VSEBINE

Ravnovesje, sproščanje in čuječnost

Kako ustvariti ravnovesje med delom in zasebnim življenjem?
Doseganje psiho-fizičnega ravnovesja oz. dobrega počutja v hitrih, stresnih in izzivov polnih delovnih okoljih je za marsikoga velika težava. 

VEČ

Zdravo spanje

Delavnica “Zdravo spanje” odgovarja na osnovna vprašanja povezana s spanjem, ponuja pa tudi praktične nasvete, kako izboljšati naš spanec.

VEČ

Sedeče delo

Odpravljanje negativnih učinkov sedečega dela in izvajanje vaj za preprečevanje bolečin v hrbtu.

VEČ

Stres in izgorelost

Vpliv stresa na počutje in zadovoljstvo pri delu. Pri našem delu se vsi srečujemo z zahtevnimi okoliščinami.
Vse to lahko negativno vpliva na naš stres oz. počutje v službi.

VEČ

Zdrava prehrana

Kdaj in kaj jesti, kakšen obrok je primeren za malico, kakšen za kosilo in kako neurejena prehrana vpliva na zaposlene.

VEČ

Pošljite nam vaše

POVPRAŠEVANJE

    POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE

    Sledite nam na socialnih omrežjih

    Ne zamudite GiBit-ovih novosti, aktualnih dogodkov in programov za vaše podjetje.