Aktivno staranje

Kako telesna aktivnost vpliva na izboljšanje staranja in preprečevanje bolezni, kot so osteoporoza, hipertenzija, bolečine v sklepih in drugo.

S starostjo so povezane številne težave, kot so izguba mišične mase, upad ravnotežja, vzdržljivosti in prožnosti sklepov. Telo prizadenejo številne bolezni povezane s starostjo in pomanjkanjem gibanja. Na delavnici bomo spoznali, kako telesna aktivnost pozitivno vpliva na kasnejši pojav bolezni, kot so osteoporoza, sarkopenija, hipertenzija in številne druge. Telesna aktivnost pozitivno vpliva tudi na samo psihično počutje.

Delavnica je sestavljena iz teoretičnega ter praktičnega dela in traja od 90 – 120 min, po dogovoru.

Vsebina delavnice:

  • pozitivni učinki ukvarjanja s telesno aktivnostjo,
  • spoznavanje sprememb v človeških sistemih zaradi staranja in neaktivnosti,
  • kaj je osteoporoza in kakšne oblike poznamo,
  • kaj je ravnotežje in s kakšno vadbo izboljšamo ravnotežje,
  • kakšno vlogo ima mišična moč in vzdržljivost,
  • praktičen prikaz vaj za ravnotežje, moč, vzdržljivost,
  • praktičen prikaz vaj proti osteoporozi.

Izobraževanje vodi diplomant Fakultete za šport Bojan Kristan, ki je z diplomskim delom raziskoval učinke telesne aktivnosti na starejše in osteoporozo.

MNENJA ZDRAVIH PODJETJIH O EKIPI GIBIT

SORODNE VSEBINE

Aktivni odmori

Aktivni odmori so sklopi vaj, ki so bili sestavljeni predvsem z mislijo na težave, ki največkrat pestijo delavce, ki opravljajo pretežno sedeče delo.

VEČ

Zdravo spanje

Delavnica “Zdravo spanje” odgovarja na osnovna vprašanja povezana s spanjem, ponuja pa tudi praktične nasvete, kako izboljšati naš spanec.

VEČ

Sedeče delo

Odpravljanje negativnih učinkov sedečega dela in izvajanje vaj za preprečevanje bolečin v hrbtu.

VEČ

Zdrav način življenja

zdrav način življenjaSpoznavanje telesa, gibanje, zdrava prehrana in sproščanje. Na delavnici o zdravem načinu življenje boste izvedeli kako in koliko se gibati, na kakšne načine in kako gibanje vpliva na telo. Izvedeli boste

VEČ

Tečaj nordijske hoje

Tečaj nordijske hojePredstavitev nordijske hoje in učenje pravilnih tehnik izvajanja te aktivnosti. Trajanje Enkratni dogodek, 90 - 120 min Število udeležencev Od 10 - 25 udeležencev na trenerja. Nivo predznanja

VEČ

Pošljite nam vaše

POVPRAŠEVANJE