Aktivnosti zapromocijo zdravja

strokovnim znanjem, zanesljivimi storitvami in prijaznimi cenami bomo z veseljem poskrbeli tudi za promocijo zdravja v vašem podjetju ter vam tako pomagali izboljšati počutje, zadovoljstvo, uspešnost in timski duh zaposlenih.

Z veseljem bomo pripravili ponudbo po meri vašega podjetja, ali se kar osebno srečali z vami in vam brezplačno predstavili svoje programe Promocije zdravja na delovnem mestu, raznolike skupinske vadbe, tečaje ali team bulidinge po vašem okusu. 

PAKET AKTIVNOSTI

Celosten programZDRAVI ZAPOSLENI

Na podlagi 13 letnih izkušenj in sodelovanja z več kot 130 podjetij in organizacijami na področju promocije zdravja smo pripravili celovit program za podjetja, kjer vsak zaposlen najde nekaj zase! Program, povezuje podjetja / organizacije, ki želijo svojim zaposlenim omogočiti široko paleto aktivnosti v enem paketu, kot so:

  • AKTIVNI ODMORI
  • KINEZIOLOŠKI PREGLEDI 
  • DOGODKI IN TEČAJI v naravi
  • STROKOVNA IZOBRAŽEVANJA IN DELAVNICE s področja zdravja, psihologije in zdravega načina življenja

Prijavite se na program in izkoristite 14-dnevni BREZPLAČNI preizkus!

POSAMEZNE AKTIVNOSTI

Aktivnosti, ki jih podjetja izberejo najpogosteje

Aktivni odmori

Aktivni odmori so sklopi vaj, ki so bili sestavljeni predvsem z mislijo na težave, ki največkrat pestijo delavce, ki opravljajo pretežno sedeče delo.

Sedeče delo

Odpravljanje negativnih učinkov sedečega dela in izvajanje vaj za preprečevanje bolečin v hrbtu.

Stres in izgorelost

Vpliv stresa na počutje in zadovoljstvo pri delu. Pri našem delu se vsi srečujemo z zahtevnimi okoliščinami.
Vse to lahko negativno vpliva na naš stres oz. počutje v službi.

Tečaj nordijske hoje

Naučite se pravilne tehnike in osvojite eno najbolj zdravih oblik rekreacije. Tečaj nordijske hoje za podjetja in posameznike.

POSAMEZNE AKTIVNOSTI

GIBANJE

 

Aktivni odmori

Aktivni odmori so sklopi vaj, ki so bili sestavljeni predvsem z mislijo na težave, ki največkrat pestijo delavce, ki opravljajo pretežno sedeče delo.

Aktivno staranje

S starostjo so povezane številne težave, kot so izguba mišične mase, upad ravnotežja, vzdržljivosti in prožnosti sklepov. Telo prizadenejo številne bolezni povezane s starostjo in pomanjkanjem gibanja. Na delavnici bomo spoznali, kako telesna aktivnost pozitivno vpliva na kasnejši pojav bolezni, kot so osteoporoza, sarkopenija, hipertenzija in številne druge. Telesna aktivnost pozitivno vpliva tudi na samo psihično počutje.

Sedeče delo

Odpravljanje negativnih učinkov sedečega dela in izvajanje vaj za preprečevanje bolečin v hrbtu.

POSAMEZNE AKTIVNOSTI

DUŠEVNO ZDRAVJE

 

Komunikacija in odnosi

V delovnih okoljih igra komunikacija zelo pomembno vlogo. Kakor predstavlja na eni strani dobra komunikacija gonilo dobrim medosebnim odnosom, zadovoljstvu in delovni učinkovitosti, lahko na drugi strani slaba komunikacija pomembno ovira doseganje vzajemnih in kvalitetnih odnosov, znižuje pa tudi delovno uspešnost in učinkovitost.

Motivacija in zadovoljstvo

Eden od pomembnejših dejavnikov, ki prispevajo k boljšemu počutju in zdravju na delovnem mestu, je motivacija za delo oz. zadovoljstvo pri delu. Delavci, ki so visoko motivirani in v večji meri zadovoljni pri svojem delu, občutijo manj stresa in redkeje zbolevajo.

Ravnovesje, sproščanje in čuječnost

Kako ustvariti ravnovesje med delom in zasebnim življenjem?
Doseganje psiho-fizičnega ravnovesja oz. dobrega počutja v hitrih, stresnih in izzivov polnih delovnih okoljih je za marsikoga velika težava. 

Reševanje konfliktov

Reševanje konfliktovIskanje (prepoznavanje) in (preventivno) reševanje problemov, ki lahko pripeljejo tudi do mobinga. Medosebni konflikti v delovnih kolektivih so eden večjih virov stresa, nezadovoljstva in upada delovne vneme. Posledično pa tudi težav

Spreminjanje nezdravih navad

Vsi vemo, da je za svoje zdravje ‘treba poskrbeti’. Jasno nam je, da si zato moramo vzeti čas, vzpostaviti neke nove navade in opustiti stare ‘razvade’. Verjetno smo že večkrat pri sebi in drugih opazili, da se je zelo enostavno odločiti za spremembe, vendar jih je mnogo težje uresničiti.

Stres in izgorelost

Vpliv stresa na počutje in zadovoljstvo pri delu. Pri našem delu se vsi srečujemo z zahtevnimi okoliščinami.
Vse to lahko negativno vpliva na naš stres oz. počutje v službi.

POSAMEZNE AKTIVNOSTI

ZDRAV ŽIVLJENSKI SLOG

 

Zdrav način življenja

zdrav način življenjaSpoznavanje telesa, gibanje, zdrava prehrana in sproščanje. Na delavnici o zdravem načinu življenje boste izvedeli kako in koliko se gibati, na kakšne načine in kako gibanje vpliva na telo. Izvedeli boste

Zdrava prehrana

Kdaj in kaj jesti, kakšen obrok je primeren za malico, kakšen za kosilo in kako neurejena prehrana vpliva na zaposlene.

Zdravo spanje

Delavnica “Zdravo spanje” odgovarja na osnovna vprašanja povezana s spanjem, ponuja pa tudi praktične nasvete, kako izboljšati naš spanec.

POSAMEZNE AKTIVNOSTI

OSTALE AKTIVNOSTI PROMOCIJE ZDRAVJA

 

Analiza podjetja

S pomočjo naših strokovnjakov obiščemo vašo organizacijo in najdemo načine, kako zmanjšati bolniške odsotnosti in povečati produktivnost podjetja s pomočjo promocije zdravja na delovnem mestu.

Masaža

Masaža na delovnem mestu – Izboljšajte produktivnost in počutje zaposlenih z masažami na delovnem mestu.

Načrt promocije zdravja

Načrt promocije zdravja na delovnem mestu je srednjeročni ali dolgoročni plan, ki temelji na oceni potreb in omogoča jasno usmeritev za pripravo programa/ov s katerimi se ciljno določi naloge, ki jih bo delodajalec v sklopu promocije zdravja izvajal v določenem obdobju.

Projekt ASI

PROJEKT ASI 2021Prijava in izvedba projekta na enem mestu Kako zmanjšati bolniške odsotnosti in povečati zadovoljstvo ter produktivnost zaposlenih starejših od 50 let V podjetju GiBit skupaj s partnerji poskrbimo