• ONLINE Soočanje s stresom v času Covida-19

   

  Vpliv stresa na naše počutje, delo in zdravje v času Covida – 19

Pojav COVID-19 ne predstavlja zgolj tveganja za naše telesno zdravje, marveč tudi za naše duševno blagostanje. Številne raziskave ugotavljajo porast s stresom povezanih duševnih težav v državah z razglašeno epidemijo.

Duševne stiske se kažejo v domala vseh segmentih našega vsakdana (npr. na delovnem mestu, pri šoloobveznih otrocih, starostnikih, …).

Medtem ko je zmerna raven stresa ob realno ogrožajočih okoliščinah, ki jih prinaša COVID-19, povsem ustrezna in nas vodi v aktivacijo samozaščitnega vedenja, pa ima lahko pretirana raven stresa številne negativne posledice za naše duševno zdravje.

Pretirano doživljanje stresa nas lahko vodi v izvajanje manj učinkovitih vedenjskih vzorcev, doživljanje intenzivnih, neprijetnih občutkov (npr razdražljivost, jeza, tesnoba, žalost, vznemirjenost, apatičnost, nemoč) ter usmerjanje pozornosti na izključno negativne in katastrofalne posledice virusa. Nenazadnje lahko slabo obvladan in dolgotrajen stres povzroči tudi nastanek določenih dušenih motenj (npr. depresija, panična motnja, …).

Delavnica Soočanje s stresom v času Covida-19 je namenjena vsem posameznikom, ki bi radi bolje razumeli odnos med COVID-19 in stresnimi reakcijami, predvsem pa je delavnica namenjena učenju tehnik in strategij, ki nam pomagajo pri obvladovanju lastnega stresa v teh zahtevnih časih.

Udeleženci delavnice bodo preko delavnice in dela na lastnih primerih dobili odgovore na naslednja vprašanja:
– Kaj je stres in zakaj je lahko COVID-19 za nas tako stresen?
– Kako lahko razločimo normalen stres od škodljivega?
– S kakšnimi tehnikami in strategijami si lahko pomagamo pri obvladovanju s COVID-om povezanega stresa?
– Kako lahko naučene tehnike in strategije čim bolj učinkovito vključimo v naš vsakdan?

Delavnica poteka preko video konference, kjer lahko udeleženci zastavljajo vprašanja in predstavijo svojo lastne izkušnje s soočanjem s stresom v času epidemije COVID-19.

Delavnico izvaja dr. Simon Brezovar, klinični psiholog in doktor znanosti s področja eksperimentalne psihologije, zaposlen na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana in kot predavatelj na Univerzi na Primorskem. Je avtor knjige “Osebnostne motnje v teoriji in praksi”.

Vas zanima več?

Pokličite nas ali nam pišite »

Z veseljem bomo pripravili ponudbo po meri vašega podjetja, ali se kar osebno srečali z vami in vam brezplačno predstavili svoje programe promocije zdravja na delovnem mestu.

Mnenja zdravih podjetij o ekipi GiBit

 • Breda Košir, vodja projekta Promocija zdravja, MERCATOR
  “V Mercatorju že nekaj let uspešno sodelujemo s podjetjem GiBit pri izobraževanju naših zaposlenih. Odlična ekipa nam nudi strokovno pomoč pri projektu Promocije zdravja na delovnem mestu. Z izobraževanji in delavnicami na temo zdravega življenjskega sloga, gibanja, prehrane, duševnega zdravja in varnega dela usposabljajo naše promotorje zdravja, ki znanje in izkušnje uspešno delijo s svojimi sodelavci. Poleg strokovnosti bi radi pohvalili tudi njihov praktični pristop, ki je ključen za naše zaposlene in njihovo razumevanje promocije zdravja.
  GiBit priporočamo vsem, ki želijo, da bi njihovi zaposleni v praksi in na dolgi rok uporabljali znanje s področja promocije zdravja.
 • Monika Teran, HR direktorica za Adriatic, Tobačna
  “V Tobačni zelo uspešno sodelujemo s podjetjem GiBit pri določenih aktivnostih za promocijo zdravja med zaposlenimi. poleg delavnic za sedeče delo, tečajev nordijske hoje, aktivnih odmorov, tečajev tehnike teka in drugih aktivnosti uspešno sodelujemo tudi pri projektu JP ASI, kjer smo za naše starejše zaposlene izvedli Šolo zdravja, v okviru katere smo izvedli delavnice za zdrav življenjski slog, prehrano, gibanje, duševno zdravje in varno delo, kot tudi individualno obravnavo nekaterih posameznikov.
  Prednost podjetja GiBit je strokovno delo na celotnem področju promocije zdravja na delovnem mestu, prilagodljivost storitve kulturi podjetja in zaposlenim ter hitra odzivnost. Le tako lahko za naše zaposlene zagotovimo širok spekter zelo kvalitetnih storitev. Poleg strokovnosti so vedno prijazni, nasmejani in širijo dobro voljo med zaposlene. Vsekakor priporočamo podjetje GiBit vsem, ki bi radi zanesljive in strokovne storitve na področju promocije zdravja vključili tudi v svoje podjetje.”
 • Petra Štrukelj, direktor kadrovska služba, HOFER trgovina d.o.o.
  “Delavnica Sedeče delo je bila ravno pravšnji preplet teorije, pogovora in praktičnih vaj. Kar nekaj smo jih udeleženke lahko izvedle celo v petkah! Pohvalile bi sproščen, a hkrati profesionalen pristop predavatelja. Dal nam je potrebno znanje in motivacijo, da par minut dnevno namenimo razgibavanju kar na delovnem mestu. Priporočamo!”
 • Duša Lindtner, ZAVAROVALNICA TRIGLAV
  “Majske in junijske popoldneve smo dve leti zapored v Zavarovalnici Triglav v okviru Triglav.smo ter promocije zdravja na delovnem mestu obarvali po nordijsko s tečajem nordijske hoje. Dobra volja, navdušenje in prijetna utrujenost po vadbi so bile izkušnje slehernega udeleženca, ki je s pomočjo simpatičnih GiBit vaditeljev spoznaval pravilne korake in držo palic, svoje sodelavce pa v povsem drugačni luči. Kdo bi verjel, če seveda ni poskusil, da lahko na ta način razmigaš celo telo in da je to lahko odlična rekreacija za vse generacije.”
 • Tina Cvetko Fonda, kadrovska služba, Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke
  “Preko projekta DIR smo se prijavili na delavnico Sedeče delo in Analizo podjetja. Vsi zaposleni, ki so bili vključeni v projekt DIR, so bili izredno zadovoljni. Analizo podjetja smo vzeli kot osnovo za pripravo načrta promocije zdravja na delovnem mestu. Z analizo smo ugotovili zelo velik interes (in potrebo) po aktivnih odmorih, tako da trenutno s pomočjo podjetja GiBit organiziramo aktivne odmore za 6 različnih skupin v podjetju. Priporočamo!”
 • Saša Šlatau Kogovšek, HIDROINŽENIRING d.o.o.
  “Delavnico Stres in izgorelost priporočamo prav vsi udeleženci. Preko aktivnega sodelovanja, je spoznanje dejavnikov, ki stres povzročajo, identifikacija njegovih posledic in pogovor o samem stresu, občutkih, telesnih odražanjih, na nas delovalo kot olajšanje. Neverjetno, opazili smo takojšnje pozitivne učinke delavnice na naše medsebojne odnose. Vsekakor so tovrstne delavnice še kako dobrodošle in bi jih morali imeti večkrat letno. GiBit d.o.o. HVALA za to priložnost!”
 • Udeleženka delavnice “Obvladovanje stresa”, Ministrstvo za obrambo RS
  “Top top delavnica in super trener. Hvala za možnost takšnega izobraževanja. Nisem še bila na tako dobri delavnici. Bila je sicer skupinska delavnica ampak si se zaradi vrhunskega pristopa počutil kot na individualni obravnavi v zelooo pozitivnem smislu. Bravo. Takšno delavnico bi moral dati skozi vsak zaposlen. Tu je šlo res za ohranjanje zdravja na delovnem mestu in kaj SAMI lahko storimo, da zmanjšamo stres. Trener je bil vrhunski. Predlagam, da se ga še povabi, če je možnost.””
 • Miran Šircelj, vodja trženja, Avtera d.o.o.
  “Izbrali smo delavnico s poudarkom na sedečem delu. Nismo zgrešili. Tematika je za naše podjetje več kot aktualna. Teorija podprta s praktičnimi vajami, ki smo jih izvajali, je bila skrbno izbrana in izvrstno prezentirana. S podjetjem GiBit smo sodelovali že v preteklosti in naše izkušnje so bile nadvse pozitivne. Preudaren, strokoven, temeljit, pa tudi sproščen pristop so odlike te mlade, simpatične ekipe športnih zanesenjakov. Načrtujemo nadaljnje sodelovanje. Priporočamo.”
 • Katja Krumpak, kadrovska služba, SIJ d.d.
  “V podjetju SIJ d.d. smo pisarniški zasedenosti želeli dati protiutež in si razgibati vsakdanjik. V Gibitu so nam pripravili odlično delavnico, ki nas je s strokovnimi nasveti ter prikazom in izvajanjem preprostih, a učinkovitih vaj, prepričala, da se splača »zmigati« za svoje zdravje vsak dan. Delavnica je potekala v sproščenem, prijetnem in spodbudnem ozračju, učinek pa na koncu ni bil dober le za naše telo, ampak tudi duha.”
 • Irena Burja, kadrovska služba, SMARTCOM d.o.o.
  “Na delavnico Sedeče delo smo se prijavili že drugič, saj smo ugotovili, da so jo naši zaposleni izredno dobro sprejeli. Določene modrosti je dobrodošlo slišati večkrat, prav tako ni nikoli dovolj poudarjanja pomena aktivnih odmorov. Vaje, ki smo jih izvajali na delavnici bi morale postati del vsakdana v vsakem podjetju, ki se zaveda pomena zdravja in dejstva, da za svoje zdravje v največji meri lahko naredi največ vsak posameznik sam. Zaposleni smo se po delavnici počutili veliko bolje, bili smo polni energije in elana za delo. Glede na pestrost ponudbe, ki jo nudi Gibit, razlogov za sodelovanje tudi v prihodnje ne bo manjkalo”
 • Nika Ribič, kadrovska služba, OPTISIS D.O.O.
  “Našo delavnico Sedeče delo lahko opišem z naslednjimi besedami: poučno, koristno, strokovno in sproščeno. Preproste, praktične in nove nepoznane vaje, z nasveti in napotki za samostojne vaje za aktivne odmore med delovnim časom. Takoj je bilo jasno, da imate bogate izkušnje. Glede na to, da imate zelo zanimivo in raznoliko ponudbo, bomo še sodelovali.”
 • Daniel Luiskandel, direktor Miele Slovenija
  “Posebnost letošnjega team buildinga so bile Igre brez meja. Animatorji so se zelo potrudili, da so bile igre prilagojene vsem starostnim profilom naše ekipe, ki že dolgo ni bila tako sproščena, nasmejana in povezana. Podjetje GiBit priporočamo prav vsem, ki si želite v svoji ekipi prebuditi timski duh in na sproščen ter zabaven način še bolj povezati sodelavce med seboj.”

Sorodne vsebine

ONLINE Zdravo spanje
ONLINE Sedeče delo
ONLINE Psiholog
 • Pokličite nas ali nam pišite

  Telefon: 040 331 833
  Mail: b2b@gibit.si
  Kontaktni obrazec


  Ime in priimek

  E-pošta (obvezno)

  Podjetje (opcijsko)

  Sporočilo