Devet razlogov za prevlado kenijskih tekačev v vzdržljivostnih tekih

Kaj je razlog za prevlado vzhodnoafriških tekačev v vzdržljivostih tekih in ali na to vpliva njihova genetika? V članku je predstavljenih devet razlogov za prevlado kenijskih tekačev v vzdržljivostnih tekih.

Gibanje

Povleciti popek noter ali stisniti trebušne mišice?

Mnogokrat pri raznih vadbah med izvajanjem vaj slišimo: “Povleci popek noter, da aktiviraš mišice trebuha!” Delno je to res, vendar…

Gibanje

Meditacija

Po naravi je človek veselo in radovedno bitje, pa tudi leno. Zato je za redno prakso meditacije, ki lahko le kot taka daje ustrezne učinke, potrebno zgraditi novo navado.

Promocija zdravja Joga

Primeri ogrevanj pri različnih telesnih aktivnostih

Opis praktičnih primerov ogrevanja glede na aktivnost, ki sledi v glavnem delu. Predstavljeni so primeri ogrevanja pred treningom teka, plavanja in odbojke

Gibanje

Sedeče delo

Raziskave kažejo, da dolgotrajno sedenje negativno vpliva na zdravje posameznika. V seriji člankov bomo predstavili negativne posledice prekomernega sedenja, optimalni položaj sedenja med delom, kakšen naj bi bil dober stol, pozitivne učinke vadbe na delovnem mestu, priporočila o vadbi in aktivnih odmorih na delovnem mestu ter primer aktivnega odmora, ki ga pri Gibitu organiziramo za podjetja.

Promocija zdravja

Online vadbe

Tudi pri GiBitu smo svojim vadečim omogočili vadbo prek spleta. Na podlagi zbranih informacij smo prilagodili projekcije naših vadb za najboljšo uporabniško izkušnjo.

Promocija zdravja