DEMENCA

Prepoznavanje, zdravljenje in preventiva

Delavnico izvajamo v živo ali ONLINE

Z izrazom demenca označujemo bolezenske spremembe v spominu, razmišljanju in vedenju, ki se običajno pojavijo po 65. letu starosti. Pomembno je, da znamo prepoznati zgodnje znake demence in se v primeru njihovega pojavljanja obrnemo po ustrezno strokovno pomoč.

Predavanje bo postreglo z osnovami prepoznavanja demence. Udeleženci predavanja se bodo naučili, kako razločevati med zdravim staranjem in demenco. Predstavljena bodo nekatera najnovejša dognanja glede terapevtske obravnave demence.

Zaključek predavanja bo namenjen predstavitvi aktivnosti, za katere znanost ugotavlja, da delujejo preventivno proti demenci.

Vsebina delavnice

Udeleženci bodo prek delavnice dobili odgovore na naslednja vprašanja:

 • staranje/demenca v številkah
 • kaj je zdravo staranje in kaj demenca
 • kje in kako potegniti ločnico med zdravim staranjem in demenco?
 • pomen zgodnje diagnostike demence
 • razločevanje demence od drugih duševnih motenj
 • zdravljenje demence
 • preventivni dejavniki: kaj lahko storimo sami?
 • kam se obrniti po pomoč?

Izobraževanje vodi

Dr. Simon Brezovar, klinični psiholog in doktor znanosti s področja eksperimentalne psihologije, zaposlen na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana in kot predavatelj na Univerzi na Primorskem. Je avtor knjige “Osebnostne motnje v teoriji in praksi”

MNENJA ZDRAVIH PODJETIJ O EKIPI GIBIT

SORODNE VSEBINE

Aktivni dnevi

Aktivni dnevi so večdnevni vodeni športni dogodki za organizirane skupine. Za vas poiščemo ustrezno lokacijo, organiziramo različne teambuilding aktivnosti in poskrbimo za hrano, pijačo, glasbo, namestitev ter druge zabavne in družabne aktivnosti.

FitBit

FitBit je celostna športna vadba za moč in vzdržljivost, ki oblikuje telo in izboljša splošno kondicijo. Med treningom delajo vse mišične skupine, kar pomeni visoko porabo kalorij, ki jih poleg same vadbe porabljamo tudi med regeneracijo po treningu, ko prihaja do obnove mišic in tkiv v telesu. Intenzivnost treninga se s pomočjo pripomočkov prilagaja pripravljenosti in ciljem posameznika.

Športni izleti

Udeleženci se v okviru izbrane vzdržljivostne aktivnosti, kot so: pohodništvo, kolesarjenje, veslanje ali tek, odpravijo na voden izlet.

Zdravo spanje

Delavnica “Zdravo spanje” odgovarja na osnovna vprašanja povezana s spanjem, ponuja pa tudi praktične nasvete, kako izboljšati naš spanec.

Aktivno staranje

S starostjo so povezane številne težave, kot so izguba mišične mase, upad ravnotežja, vzdržljivosti in prožnosti sklepov. Telo prizadenejo številne bolezni povezane s starostjo in pomanjkanjem gibanja. Na delavnici bomo spoznali, kako telesna aktivnost pozitivno vpliva na kasnejši pojav bolezni, kot so osteoporoza, sarkopenija, hipertenzija in številne druge. Telesna aktivnost pozitivno vpliva tudi na samo psihično počutje.

Promocija zdravja od A do Z

Na podlagi 11 letnih izkušenj in sodelovanja z več kot 100 podjetij in organizacijami na področju promocije zdravja predstavljamo inovativen program Promocija zdravja od A do Z

Pošljite nam vaše

POVPRAŠEVANJE

  POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE

  Sledite nam na socialnih omrežjih

  Ne zamudite GiBit-ovih novosti, aktualnih dogodkov in programov za vaše podjetje.