Online vadbe

Ste se že udeležili vadbe prek spleta? V zadnjem letu so postale možnosti za tovrstno rekreacijo številčnejše. Posebne okoliščine so nas spodbudile, da smo spletne vadbe vsaj preizkusili.

Tudi pri GiBitu smo svojim vadečim omogočili vadbe prek spleta oz. online vadbe. Vadbe smo predvajali prek različnih spletnih platform in skrbno beležili vtise in vedenjske vzorce vadečih. Na podlagi zbranih informacij smo prilagodili projekcije naših vadb za najboljšo uporabniško izkušnjo. Ne glede na okoliščine pričakujemo, da se bo vadba prek spleta obdržala in ostala možnost za rekreacijo na daljavo (‘remote’) tudi v prihodnje.

Pri GiBitu že vrsto let sodelujemo s podjetji pri promociji zdravja na delovnem mestu. V preteklem letu se je skrb delodajalcev za zdravje zaposlenih še okrepila, zaradi česa sodelovanja nismo prekinili ampak ga prilagodili. Če je bilo možno, smo aktivnosti preselili v naravo, če ne, pa na splet. 

Promocija zdravja od A do Z

Glede na rezultate dela s podjetji smo sestavili nov program promocije zdravja na delovnem mestu, ki predstavlja kombinacijo več vrst aktivnosti. Z namenom, da bi privabili čim večje število zaposlenih, smo oblikovali program Promocija zdravja od A do Z . Program vključuje online aktivne odmore v živo, raznolike online vadbe, dogodke v naravi in strokovna online izobraževanja. Za podjetja predstavlja celovito rešitev saj je vključujoč za večino zaposlenih.

Pri Promociji od A do Z je vključenih kar 9 terminov online vadb tedensko. Vsak dan so med delavnikom na voljo aktivni odmori, ki trajajo 15 min in potekajo v živo. Vsak teden pa so na voljo novi posnetki sledečih vadb: joga, Balabit (osnovni funkcionalni trening), FitBit (intenzivni funkcionalni trening) in vadba za hrbtenico. Slednjo smo uvedli ravno na podlagi želja delodajalcev in zaposlenih.

Delodajalcem svetujemo, da si zaposleni izbrane vadbe dodajo v svoj tedenski koledar. Tako bodo postale neizogiben del tedenskih aktivnosti. Koristi tudi, če sodelavce občasno opomnimo na športne vsebine, ki so jim na voljo.

Nekateri se z lahkoto vključijo v vadbo na daljavo, medtem ko drugi ne. Včasih je krivda v primanjkovanju časa ali prostora ali pa se pred ekranom ne počutijo sproščeno. Večina naših tečajnikov je svojo kamero med udeležbo na vadbah izključila. Pri GiBitu smo se zato za izvedbo online vadb odločili za kanal Youtube, kjer je video enosmeren. Udeleženci vadb tako niso vidni in so lahko povsem sproščeni. Na videu je viden samo trener/ka, ki pa lahko z udeleženci komunicira prek spletnih komentarjev. Vadbe potekajo po tedenskem terminskem planu. V kolikor so udeleženci med razpisanim terminom zadržani, dobijo dostop do posnetkov. Vadbo lahko tako izvedejo kasneje.

Več informacij je na voljo na povezavi. V ločenih prispevkih vam bomo predstavili še dogodke v naravi v živo in strokovna online izobraževanja, ki so tudi del programa Promocija zdravja od A do Z.