PROJEKT ASI 2021

Prijava in izvedba projekta na enem mestu
Kako zmanjšati bolniške odsotnosti in povečati zadovoljstvo ter produktivnost zaposlenih starejših od 50 let

V podjetju GiBit skupaj s partnerji poskrbimo za prijavo na projekt ASI, pripravo strategije ter za kvalitetno izvedbo različnih aktivnosti. 

V podjetju GiBit že vrsto let pomagamo pri promociji zdravja v številnih podjetjih po celi Sloveniji. Do sedaj smo na področju promocije zdravja na delovnem mestu sodelovali že s prek 100 podjetji, od mikro podjetij do podjetij z več tisoč zaposlenimi.

S podjetji sodelujemo pri projektu ASI – celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile. Projekt je namenjen ozaveščanju delodajalcev, delavcev in splošne javnosti o demografskih izzivih in potrebnih prilagoditvah nanje. Z aktivnostmi projekta se krepi kompetence starejših zaposlenih in se jih motivira za podaljševanje delovne aktivnosti. Več o samem projektu najdete na povezavi PROJEKT ASI.

ROK ZA ODDAJO VLOG: Vlogo lahko vlagatelji vložijo od 19. 4. 2021 od 8. ure do 23. 4. 2021 do vključno 16. ure.

Seznam ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih preko projekta ASI si lahko ogledate v izdanem KATALOGU.

V našem podjetju izvajamo aktivnosti predvsem na področju gibanja in zdravja na delovnem mestu. Odsotnost gibanja pri zaposlenih povzroča razvoj mišično-kostnih bolezni, le te pa so eden glavnih vzrokov bolniške odsotnosti. S promocijo zdravja na delovnem mestu bodo vaši zaposleni bolj produktivni, manj odsotni in bolj zvesti podjetju.

Poleg rednih aktivnosti se naročnikom prilagodimo pri njihovih potrebah.
Tako smo preko projekta ASI izvedli tudi:

 • šolo zdravja (Sklop 5 ločenih delavnic na področju navad, gibanja in duševnega zdravja)
 • delavnico o Gibanju
 • delavnice o Duševnem zdravju
 • delavnico Varno delo
 • storitve na področju poslovnega komuniciranja, organizacija dela, motivacije …(izvaja poslovni psiholog)
 • delavnico o meditaciji in dihanju
 • individualno obravnavo posameznikov (osteoporoza, vadba za preprečevanje bolečin v hrbtenici, …)

Reference -> do sedaj smo naše storitve izvajali za Mercator, Zavarovalnico Triglav, HSE, Tobačno Ljubljana, Lekarna Ljubljana, Salus, Zavod za zaposlovanje, Ministrstvo za obrambo, Outfit 7 … Več na https://b2b.gibit.si/#reference 

Aktivnosti – Projekt ASI

Aktivni odmori

Aktivni odmori so sklopi vaj, ki so bili sestavljeni predvsem z mislijo na težave, ki največkrat pestijo delavce, ki opravljajo pretežno sedeče delo.

Aktivno staranje

S starostjo so povezane številne težave, kot so izguba mišične mase, upad ravnotežja, vzdržljivosti in prožnosti sklepov. Telo prizadenejo številne bolezni povezane s starostjo in pomanjkanjem gibanja. Na delavnici bomo spoznali, kako telesna aktivnost pozitivno vpliva na kasnejši pojav bolezni, kot so osteoporoza, sarkopenija, hipertenzija in številne druge. Telesna aktivnost pozitivno vpliva tudi na samo psihično počutje.

BalaBit

BalaBitOsnovna funkcionalna vadba za moč in vzdržljivost Trajanje 60 - 90 minut. Število udeležencev Neomejeno.

Motivacija in zadovoljstvo

Eden od pomembnejših dejavnikov, ki prispevajo k boljšemu počutju in zdravju na delovnem mestu, je motivacija za delo oz. zadovoljstvo pri delu. Delavci, ki so visoko motivirani in v večji meri zadovoljni pri svojem delu, občutijo manj stresa in redkeje zbolevajo.

Nordijska hoja

Nordijska hoja je ena najbolj zdravih in naravnih aktivnosti, ki se je razvila iz teka na smučeh. Za razliko od navadne hoje in pohodništva pri nordijski hoji uporabljamo večino mišičnih skupin, kar pomeni, da ima vadba bolj celosten in zdrav učinek na telo.

Sedeče delo

Odpravljanje negativnih učinkov sedečega dela in izvajanje vaj za preprečevanje bolečin v hrbtu.

Vadba za hrbtenico

Online vadba za hrbtenico – Preprečevanje bolečin v hrbtenici

Zdravo spanje

Delavnica “Zdravo spanje” odgovarja na osnovna vprašanja povezana s spanjem, ponuja pa tudi praktične nasvete, kako izboljšati naš spanec.

Pošljite nam vaše

POVPRAŠEVANJE

  POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE

  Sledite nam na socialnih omrežjih

  Ne zamudite GiBit-ovih novosti, aktualnih dogodkov in programov za vaše podjetje.