Ravnovesje, sproščanje in čuječnost

Kako ustvariti ravnovesje med delom in zasebnim življenjem?

Doseganje psiho-fizičnega ravnovesja oz. dobrega počutja v hitrih, stresnih in izzivov polnih delovnih okoljih je za marsikoga velika težava. Dodatno težavo lahko pomeni še usklajevanje družinskega in delovnega časa, energije in obveznosti.

Za soočanje s temi stresorji je najbolj pomembno, da jih aktivno in sproti rešujemo, vendar nam je včasih zaradi preobilice novih in novih zahtev to težko narediti. Takrat postanemo živčni, nervozni, razdražljivi in ‘nosimo’ probleme iz službe domov – in domače težave v službo. Naš um in naše telo sta ujeta v t.i. dolgotrajnem stresnem, neravnovesnem stanju oz. v ‘flight-fight-freeze’ alarmni reakciji.

Da bi se lahko ponovno aktivno in učinkovito soočali s stresorji tako na delovnem mestu kot v privatnem življenju, moramo najprej povrniti psiho-fizično ravnovesje. Če ne, nas lahko ta spirala konstantne alarmne reakcije, slabšega soočanja in posledične utrujenosti, privede tudi do izgorelosti oz. t.i. burn-outa.

Na delavnici bodo udeleženci:

 • spoznali, kako zaznati simptome resnega psihofizičnega neravnovesja pri sebi
 • spoznali in preizkusili nekatere telesne tehnike sproščanja
 • spoznali in preizkusili mindfulness oz čuječnost, kot najbolj znano mentalno tehniko sproščanja
 • spoznali mite in resnice o relaksaciji
 • dobili praktične nasvete, kako prekiniti lastno spiralo neravnovesja

MNENJA ZDRAVIH PODJETJIH O EKIPI GIBIT

SORODNE VSEBINE

Joga

Joga se že stoletja uporablja za krepitev telesa in duha. Z dihalnimi tehnikami, položaji (asane) in meditacijo spravlja telo v harmonijo, mirnost in sproščenost. Strokovno načrtovane in vodene vadbe izboljšajo ravnotežje, moč, gibljivost ter stabilnost telesa.

Aktivni odmori

Aktivni odmori so sklopi vaj, ki so bili sestavljeni predvsem z mislijo na težave, ki največkrat pestijo delavce, ki opravljajo pretežno sedeče delo.

Zdrav način življenja

zdrav način življenjaSpoznavanje telesa, gibanje, zdrava prehrana in sproščanje. Na delavnici o zdravem načinu življenje boste izvedeli kako in koliko se gibati, na kakšne načine in kako gibanje vpliva na telo. Izvedeli boste

Pošljite nam vaše

POVPRAŠEVANJE

  POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE

  Sledite nam na socialnih omrežjih

  Ne zamudite GiBit-ovih novosti, aktualnih dogodkov in programov za vaše podjetje.