Soočanje s stresom v času Covida-19

Petek, 23. april 2021, ob 10.30

2. Online izobraževanje Promocija zdravja od A do Z

 

Napovedujemo drugo online izobraževanje v okviru programa Promocija zdravja od A do Z.

Delavnica bo potekala prek video konference, kjer bodo lahko udeleženci zastavljali vprašanja in predstavili svoje lastne izkušnje s soočanjem s stresom v času epidemije COVID-19.

ZA VSE, KI STE VKLJUČENI V PROGRAM ‘PROMOCIJA ZDRAVJA OD A DO Z’

NASLOV: Soočanje s stresom v času Covida-19

TERMIN: petek, 23. 4. 2021, ob 10.30 (dogodek traja 90 minut + vprašanja udeležencev)
*Za vse, ki se izobraževanja ne boste mogli udeležiti v živo, bo posnetek na strani na voljo takoj po koncu, prav tako pa bo pod sliko posnetka na voljo povezava na obrazec, kamor boste lahko napisali svoje vprašanje in vam bomo v nekaj dneh odgovorili.

POVEZAVA: na dan dogodka bo povezava na voljo na strani za vaše podjetje, kjer dostopate do vseh vadb in drugih vsebin (na dogodek se ni treba prijaviti!)

ZA VSE, KI NISTE VKLJUČENI V PROGRAM ‘PROMOCIJA ZDRAVJA OD A DO Z’

V kolikor bi se želeli udeležiti predavanja, ampak vaše podjetje še ne sodeluje v programu Promocija zdravja od A do Z, nas pokličite na 040 331 833 ali nam pišite na b2b@gibit.si. Vaše podjetje lahko izkoristi 14-dnevni brezplačni preizkus, ki vključuje številne redne vadbe in delavnico o soočanju s stresom v času Covida-19. Več informacij o programu Promocija zdravja od A do Z je na voljo TUKAJ.

Days
Hours
Minutes
Seconds

TEMA DELAVNICE: Soočanje s stresom v času Covida-19

Pojav COVID-19 ne predstavlja zgolj tveganja za naše telesno zdravje, marveč tudi za naše duševno blagostanje. Številne raziskave ugotavljajo porast s stresom povezanih duševnih težav v državah z razglašeno epidemijo.

Duševne stiske se kažejo v domala vseh segmentih našega vsakdana (npr. na delovnem mestu, pri šoloobveznih otrocih, starostnikih, …).

Medtem ko je zmerna raven stresa ob realno ogrožajočih okoliščinah, ki jih prinaša COVID-19, povsem ustrezna in nas vodi v aktivacijo samozaščitnega vedenja, pa ima lahko pretirana raven stresa številne negativne posledice za naše duševno zdravje.

Pretirano doživljanje stresa nas lahko vodi v izvajanje manj učinkovitih vedenjskih vzorcev, doživljanje intenzivnih, neprijetnih občutkov (npr razdražljivost, jeza, tesnoba, žalost, vznemirjenost, apatičnost, nemoč) ter usmerjanje pozornosti na izključno negativne in katastrofalne posledice virusa. Nenazadnje lahko slabo obvladan in dolgotrajen stres povzroči tudi nastanek določenih dušenih motenj (npr. depresija, panična motnja, …).

Delavnica Soočanje s stresom v času Covida-19 je namenjena vsem posameznikom, ki bi radi bolje razumeli odnos med COVID-19 in stresnimi reakcijami, predvsem pa je delavnica namenjena učenju tehnik in strategij, ki nam pomagajo pri obvladovanju lastnega stresa v teh zahtevnih časih.

Vsebina delavnice

Udeleženci bodo prek delavnice in dela na lastnih primerih dobili odgovore na naslednja vprašanja:

  • Kaj je stres in zakaj je lahko COVID-19 za nas tako stresen?
  • Kako lahko razločimo normalen stres od škodljivega?
  • S kakšnimi tehnikami in strategijami si lahko pomagamo pri obvladovanju s COVID-om povezanega stresa?
  • Kako lahko naučene tehnike in strategije čim bolj učinkovito vključimo v naš vsakdan?

Izobraževanje bo vodil

Dr. Simon Brezovar, klinični psiholog in doktor znanosti s področja eksperimentalne psihologije, zaposlen na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana in kot predavatelj na Univerzi na Primorskem. Je avtor knjige “Osebnostne motnje v teoriji in praksi”

MNENJA ZDRAVIH PODJETJIH O EKIPI GIBIT

SORODNE VSEBINE

Zdravo spanje

Delavnica “Zdravo spanje” odgovarja na osnovna vprašanja povezana s spanjem, ponuja pa tudi praktične nasvete, kako izboljšati naš spanec.

Promocija zdravja od A do Z

Na podlagi 11 letnih izkušenj in sodelovanja z več kot 100 podjetij in organizacijami na področju promocije zdravja predstavljamo inovativen program Promocija zdravja od A do Z

Aktivno staranje

S starostjo so povezane številne težave, kot so izguba mišične mase, upad ravnotežja, vzdržljivosti in prožnosti sklepov. Telo prizadenejo številne bolezni povezane s starostjo in pomanjkanjem gibanja. Na delavnici bomo spoznali, kako telesna aktivnost pozitivno vpliva na kasnejši pojav bolezni, kot so osteoporoza, sarkopenija, hipertenzija in številne druge. Telesna aktivnost pozitivno vpliva tudi na samo psihično počutje.

Aktivni dnevi

Aktivni dnevi so večdnevni vodeni športni dogodki za organizirane skupine. Za vas poiščemo ustrezno lokacijo, organiziramo različne teambuilding aktivnosti in poskrbimo za hrano, pijačo, glasbo, namestitev ter druge zabavne in družabne aktivnosti.

FitBit

FitBit je celostna športna vadba za moč in vzdržljivost, ki oblikuje telo in izboljša splošno kondicijo. Med treningom delajo vse mišične skupine, kar pomeni visoko porabo kalorij, ki jih poleg same vadbe porabljamo tudi med regeneracijo po treningu, ko prihaja do obnove mišic in tkiv v telesu. Intenzivnost treninga se s pomočjo pripomočkov prilagaja pripravljenosti in ciljem posameznika.

Športni izleti

Športni izletiUdeleženci se v okviru izbrane vzdržljivostne aktivnosti, kot sopohodništvo, kolesarjenje, veslanje ali tek, odpravijo na voden izlet. Trajanje Večurni, celodnevni, večdnevni. Število udeležencev Varnostne omejitve števila udeležencev na posameznega vodnika.

Pošljite nam vaše

POVPRAŠEVANJE