Stres in izgorelost

Vpliv stresa na počutje in zadovoljstvo pri delu.

Pri našem delu se vsi srečujemo z zahtevnimi okoliščinami: pritisk naročnikov in rokov, zahteve po hitro in dobro opravljenem delu, zapleteni odnosi s sodelavci, količina in zahtevnost delovnih nalog, zastoji v delovnem procesu, nejasna pričakovanja nadrejenih, premalo pomoči …

Vse to lahko negativno vpliva na naš stres oz. počutje v službi. Lahko smo nezadovoljni, razdražljivi, jezni, slabovoljni, zaskrbljeni, napeti, živčni, nemočni, apatični, v dvomih … Če se to stanje doživljanja neprijetnih čustev vleče dlje časa ali ponavlja, potem lahko povzroči razne negativne posledice: npr. poslabša se naša učinkovitost pri delu in naše zdravje, stres se lahko približa izgorelosti, obremeni se naše življenje, poslabšajo se odnosi in počutje izven službe …

Na delavnici bodo udeleženci:

  • boljše prepoznali znake lastnega stresa in morebitne znake izgorelosti
  •  globlje spoznali vzroke stresa (zunanje in notranje oz. psihične)
  • preizkusili metode za umirjanje, kontrolo in soočanje s stresom
  • prepoznali in spremenili lastno stresno mišljenje, ki nezavedno generira naš stres

MNENJA ZDRAVIH PODJETIJ O EKIPI GIBIT

SORODNE VSEBINE

Zdrava prehrana

Kdaj in kaj jesti, kakšen obrok je primeren za malico, kakšen za kosilo in kako neurejena prehrana vpliva na zaposlene.

VEČ

Aktivni odmori

Aktivni odmori so sklopi vaj, ki so bili sestavljeni predvsem z mislijo na težave, ki največkrat pestijo delavce, ki opravljajo pretežno sedeče delo.

VEČ

Ravnovesje, sproščanje in čuječnost

Kako ustvariti ravnovesje med delom in zasebnim življenjem?
Doseganje psiho-fizičnega ravnovesja oz. dobrega počutja v hitrih, stresnih in izzivov polnih delovnih okoljih je za marsikoga velika težava. 

VEČ

Zdravo spanje

Delavnica “Zdravo spanje” odgovarja na osnovna vprašanja povezana s spanjem, ponuja pa tudi praktične nasvete, kako izboljšati naš spanec.

VEČ

Stres in Covid-19

Delavnica Soočanje s stresom v času Covida-19 je namenjena vsem posameznikom, ki bi radi bolje razumeli odnos med COVID-19 in stresnimi reakcijami, predvsem pa je delavnica namenjena učenju tehnik in strategij, ki nam pomagajo pri obvladovanju lastnega stresa v teh zahtevnih časih.

VEČ

Pošljite nam vaše

POVPRAŠEVANJE

    POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE

    Sledite nam na socialnih omrežjih

    Ne zamudite GiBit-ovih novosti, aktualnih dogodkov in programov za vaše podjetje.