Tekaški treningi

Raznoliki treningi, učenje tehnike in priprave na maratone.

Trajanje

60 - 90 minut.

Število udeležencev

Neomejeno.

Tek je ena najbolj razširjenih in dostopnih oblik rekreacije. Redno ukvarjanje z njim ima številne pozitivne učinke na naše fizično in psihično počutje. Pa vendar ima lahko tek, če se ga lotimo in izvajamo na nepravilen način, tudi negativne učinke, predvsem v obliki poškodb. GiBit zato organizira tekaške treninge pod strokovnim vodstvom izkušenih trenerjev, ki poskrbijo, da so vaši tekaški koraki namenjeni zdravju, boljšemu počutjuučenju tehnike in hkrati druženju, uživanju ob gibanju ter doseganju osebnih ciljev. GiBit tek je več kot samo tek!

Tekaški trening ni samo enakomeren tek, ki ga ponavadi izvajamo sami. GiBit trenerji poskrbimo za učinkovit in pester tekaški program, ki ga sestavljajo različne oblike treningov, prilagojene različnim težavnostnim skupinam. Pri začetnikih to pomeni izmenjavanje lahkotnega teka in hoje v kombinaciji s krepilnimi in razteznimi vajami ter učenje tekaške tehnike. Tisti, ki zmorejo že nekaj tekaških kilometrov, pa imajo še bolj pester program z intervali, krosi, fartlekom, vzdržljivostnim tekom, stopnjevanji, popravljanje tekaške tehnike, vajami za moč in vajami za preventivo pred poškodbami.

POZITIVNI UČINKI VADBE:
 • izboljšanje aerobnih sposobnosti, aerobne moči in telesne vzdržljivosti,
 • učinkovito izkoriščanje energije iz maščobnih zalog telesa (izguba odvečnih kilogramov),
 • krepitev mišic, vezi in sklepov,
 • krepitev srca ter celotnega srčno-žilnega in dihalnega sistema,
 • pozitivni psihološki učinki, zmanjševanje stresa, dvig samozavesti in samopodobe,
 • upočasnjuje procese staranja.

MNENJA ZDRAVIH PODJETIJ O EKIPI GIBIT

SORODNE VSEBINE

Novi športni izzivi

Predstavitev in preizkus aktivnosti in športov, ki jih vaši zaposleni morda še ne poznajo ali pa bi se z njimi radi seznanili.

VEČ

Aktivni odmori

Aktivni odmori so sklopi vaj, ki so bili sestavljeni predvsem z mislijo na težave, ki največkrat pestijo delavce, ki opravljajo pretežno sedeče delo.

VEČ

Nordijska hoja

Nordijska hoja je ena najbolj zdravih in naravnih aktivnosti, ki se je razvila iz teka na smučeh. Za razliko od navadne hoje in pohodništva pri nordijski hoji uporabljamo večino mišičnih skupin, kar pomeni, da ima vadba bolj celosten in zdrav učinek na telo.

VEČ

CardioBit

Skupinski trening – CardioBitVisoko intenziven vzdržljivostni trening. Trajanje 60 - 90 minut. Število udeležencev Neomejeno.

VEČ

Aktivno staranje

S starostjo so povezane številne težave, kot so izguba mišične mase, upad ravnotežja, vzdržljivosti in prožnosti sklepov. Telo prizadenejo številne bolezni povezane s starostjo in pomanjkanjem gibanja. Na delavnici bomo spoznali, kako telesna aktivnost pozitivno vpliva na kasnejši pojav bolezni, kot so osteoporoza, sarkopenija, hipertenzija in številne druge. Telesna aktivnost pozitivno vpliva tudi na samo psihično počutje.

VEČ

Pošljite nam vaše

POVPRAŠEVANJE

  POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE

  Sledite nam na socialnih omrežjih

  Ne zamudite GiBit-ovih novosti, aktualnih dogodkov in programov za vaše podjetje.