Vadba za hrbtenico

Online izvajanje vaj za preprečevanje bolečin v hrbtenici

Trajanje

30 minut.

Število udeležencev

Neomejeno.

Vadba je namenjena krepitvi trupa in povečanju njegove gibljivosti. Gre za funkcionalno krepitev trupa, kjer krepimo trebušne mišice, hrbtne mišice in rotatorje trupa. Te mišice skrbijo za našo pravilno telesno držo. Poleg krepitve je pomembno tudi povečevanje oziroma ohranjanje gibljivosti našega trupa. Krepitev trupa skupaj z njegovo gibljivostjo prinašata življenje brez bolečin v hrbtenici in križu.

POZITIVNI UČINKI VADBE:
 • izboljšuje moč trebušnih in hrbtnih mišic
 • zmanjšuje in preprečuje bolečine v hrbtenici in križu
 • izboljšuje telesno držo in stabilnost trupa
 • izboljšuje moč rotatorjev trupa
 • povečuje gibljivost  in funkcionalnost trupa

MNENJA ZDRAVIH PODJETIJ O EKIPI GIBIT

SORODNE VSEBINE

Aktivno staranje

S starostjo so povezane številne težave, kot so izguba mišične mase, upad ravnotežja, vzdržljivosti in prožnosti sklepov. Telo prizadenejo številne bolezni povezane s starostjo in pomanjkanjem gibanja. Na delavnici bomo spoznali, kako telesna aktivnost pozitivno vpliva na kasnejši pojav bolezni, kot so osteoporoza, sarkopenija, hipertenzija in številne druge. Telesna aktivnost pozitivno vpliva tudi na samo psihično počutje.

VEČ

Joga

Joga se že stoletja uporablja za krepitev telesa in duha. Z dihalnimi tehnikami, položaji (asane) in meditacijo spravlja telo v harmonijo, mirnost in sproščenost. Strokovno načrtovane in vodene vadbe izboljšajo ravnotežje, moč, gibljivost ter stabilnost telesa.

VEČ

Nordijska hoja

Nordijska hoja je ena najbolj zdravih in naravnih aktivnosti, ki se je razvila iz teka na smučeh. Za razliko od navadne hoje in pohodništva pri nordijski hoji uporabljamo večino mišičnih skupin, kar pomeni, da ima vadba bolj celosten in zdrav učinek na telo.

VEČ

Zdravo spanje

Delavnica “Zdravo spanje” odgovarja na osnovna vprašanja povezana s spanjem, ponuja pa tudi praktične nasvete, kako izboljšati naš spanec.

VEČ

Zdrav način življenja

zdrav način življenjaSpoznavanje telesa, gibanje, zdrava prehrana in sproščanje. Na delavnici o zdravem načinu življenje boste izvedeli kako

VEČ

Pošljite nam vaše

POVPRAŠEVANJE

  POKLIČITE NAS ALI NAM PIŠITE

  Sledite nam na socialnih omrežjih

  Ne zamudite GiBit-ovih novosti, aktualnih dogodkov in programov za vaše podjetje.