Iščete zdrav recept? Tokrat vam v rubriki zdravi recepti ponujamo solato iz črnega fižola in koruze s kvinojo.
SESTAVINE
• 100 g kuhane kvinoje (pripravljena vnaprej)
• 100 g črnega fižola iz pločevinke (dobro opranega in odcejenega)
• 50 g koruze (iz pločevinke ali sveže, če je na voljo)
• 1/2 rdeče paprike, narezane na kocke
• 1/4 rdeče čebule, narezane na tanke rezine
• 1 manjši paradižnik, narezan na kocke
• Sok 1/2 limete
• 1 žlica olivnega olja
• Svež koriander ali peteršilj (po želji)
• Sol in poper (po okusu)
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V posodo dodajte kuhano kvinojo, črni fižol, koruzo, rdečo papriko, rdečo čebulo in paradižnik.
2. Prelijte z olivnim oljem in limetinim sokom, nato pa solato rahlo premešajte.
3. Po želji dodajte svež koriander ali peteršilj za osvežilno aromo in dodatno hranilno vrednost.
4. Solato začinite s soljo in poprom po okusu.
HRANILNE IN ENRGIJSKE VREDNOSTI
|
na porcijo
|
---|---|
Energijska vrednost (*v kalorijah)
|
420
|
Maščobe (g)
|
12
|
Ogljikovi hidrati (g)
|
60
|
Vlaknine (g)
|
14
|
Beljakovine (g)
|
15
|
Sladkorji (g)
|
1
|
Omega-3 maščobne kisline (g)
|
0,6
|
Omega-6 maščobne kisline: (g)
|
1 - 2
|
Recept pripravil: Emilijan Grgić, NCSF svetovalec na področju športne prehrane