Iščete zdrav recept? Tokrat vam v rubriki zdravi recepti ponujamo okusen tabbouled s kvinojo.
SESTAVINE
• 1 skodelica kuhane kvinoje (lahko jo pripraviš že doma in prineseš s seboj v službo)
• 1 velik šopek svežega peteršilja, drobno sesekljanega
• 1 manjši šopek sveže mete, drobno sesekljane
• 1 velika kumara, narezana na majhne kocke
• 2 srednje velika paradižnika, narezana na majhne kocke
• 3 mlade čebulice, drobno sesekljane
• 3 žlice olivnega olja
• Sok 1 limone
• Sol in poper po okusu
POSTOPEK PRIPRAVE
- Pripravi zelenjavo: Kumaro, paradižnik in mlade čebulice operi in nareži na majhne kocke. Peteršilj in meto drobno sesekljaj.
- Zmešaj sestavine: V veliki posodi zmešaj kuhano kvinojo, kumaro, paradižnik, mlade čebulice, peteršilj in meto.
- Pripravi preliv: V manjši skodelici zmešaj olivno olje in limonin sok. Prelij čez tabbouleh.
- Začini: Dodaj sol in poper po okusu ter dobro premešaj, da se preliv enakomerno porazdeli.
- Postrezi: Solato lahko postrežeš takoj ali pa jo shraniš v hladilniku do kosila.
PRIPOROČILO
Različne kombinacije: V kolikor želite, lahko v kašo dodate tudi drugo zelenjavo, ki jo imate radi.
HRANILNE IN ENRGIJSKE VREDNOSTI
|
na porcijo
|
---|---|
Energijska vrednost (*v kalorijah)
|
723 kcal
|
Maščobe (g)
|
45
|
Omega 3 (g)
|
0,3
|
Omega 6 (g)
|
4,2
|
Ogljikovi hidrati (g)
|
65,5
|
Vlaknine (g)
|
14,5
|
Beljakovine (g)
|
18,5
|
Recept pripravil: Emilijan Grgić, NCSF svetovalec na področju športne prehrane